torsdag den 23. marts 2017

Att tänka på i jakten efter lokaler i Göteborg

https://www.verksamhetslokaler.se/blogg/letar-du-lokaler-i-goeteborg.aspx
Landets näst största stad, och med snart en miljon invånare i regionen, är det attraktivt att hyra lokal i Göteborg. För många kan det vara svårt att veta var de ska börja leta lokal, i vilket område lokalen ska ligga i och hur man ska tänka för att få klarhet i djungeln bland lokaler i Göteborg. Verksamhetslokaler.se försöker klara upp det hela lite och försöker ge en bra start på sökandet när man vill hyra lokaler i Göteborg i deras senaste blogginlägg. Läs hela inlägget om hur du kan tänka när du vill hyra lokal i Göteborg här.

Olika stadsdelar ger olika förutsättningar
Steg nummer ett när man vill hyra lokaler i Göteborg är att specificera vilken slags lokal det är man är ute efter; är det ett kontor, lager, showroom eller butik? Precis som i de flesta större städerna är de olika stadsdelarna präglade av olika typer av industrier. Letar man efter en lokal för lager eller produktion kan Hisingen vara mest intressant, då det ligger många industritäta områden där. Är man däremot på jakt efter ett klassiskt kontor kan det vara centrum som är mest relevant i jakten efter lokaler i Göteborg.
En annan sak man ska tänka på är att det kan vara en stor fördel om ens företag ligger i samma område som andra liknande företag, då man kan ha ett utebyte av tjänster, verktyg och marknadsföring.
Att kolla på hela Göteborgsregionen är heller inte så dumt, då det finns många städer med god kommunikation in till Göteborg, där priserna ofta är lägre.

Hur utvecklas staden - var vill man hyra lokal i Göteborg?
När man är på jakt efter en ny lokal är det viktigt att tänka ett par år framåt i tiden. Hur kommer verksamhetens behov se ut om fem år? Behöver ni större eller mindre plats? Vilket läge kan komma att vara viktigt? Ett tips är att följa stadens uteveckling, för att försöka förutspå vad som kommer att bli attraktivt inom de närmsta decennierna. T.ex. expanderar området längs med älven på Hisingssidan storartat just nu, vilket kan göra det till en god idé att investera där. Det är med andra ord viktigt att följa med i stadens utveckling.

Om du vill hyra lokal i Göteborg kan du hitta en samlad översikt över lediga lokaler här.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar