torsdag den 6. april 2017

Letar din startup efter kontorslokaler i Stockholm?

Sverige, och Stockholm i synnerhet, är stekhet på den internationella startup-scenen. Detta märks bland annat på efterfrågan på kontorslokaler i Stockholm. Efterfrågan på att driva verksamheter i Silicon Stockholm ökar mer och mer för varje år. Bara i Sveriges huvudstad finns det hela 8000 startups, en siffra som klättrar högt upp på internationall rankinglistor. Men vad är det som göra Stockholm så populärt för startups i techindustrin? Joseph Michael arbetar som projektledare på Invest Stockholm, en organisation som ska hjälpa startups att etablera sig på svenska marknaden. Han menar på att bara på de senaste åren har uppmärksamheten för Stockholm stigit enormt. När stora bolag som Skype köptes för milardbelopp, kunde internationella investerare inte hålla ögonen från Stockholm. 

Att fler och fler startups väljer att hitta kontorslokaler i Stockholm märks. Joseph fortsätter med att förklara att det finns flera anledningar till detta växande intresse för Silicon Stockholm. Bland annat finns det ett kollektivt självförtroende samt ett stort teknikintresse hos svenskar. Det kollektiva självförtroendet, som även nämns av Klarnas PR manager Jonas Köpniwsky, syftar på de historiska framgångssagorna från landet. Exempel som Ericsson, Skype, iZettle och Spotify inger ett starkt självförtroende hos de svenska entreprenörerna. Teknikintresset hos svenskarna hjälper givetvis till att bygga varumärket Silicon Stockholm. Varje svensk har idag 1,5 smarttelefoner, en siffra som är högst i hela Europa. På senaste blogginlägget kan man läsa mer om den svenska startup-scenen samt vad det finns för olika alternativ för kontorslokaler i Stockholm

I dag finns det flera olika alternativ för entreprenörer att hitta kontorslokaler i Sveriges största stad. Har man kommit relativt långt i utvecklingen är ett hett tips att besöka Stockholmssidan på Verksamhetslokaler.se för att hitta kontorslokaler i Stockholm. Vet man som bolag att särskilda delar av Stockholm lockar mer än andra, så kan man söka direkt på dessa stadsdelar. Exemplvis ligger många framgångsrika techbolag i de allra mest centrala delar, exempelvis i innerstaden, i Vasastan, på Östermalm, på Kungsholmen och på Södermalm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar