tirsdag den 16. maj 2017

Internationellt fokus på västkusten, efterfrågan på lediga lokaler i Göteborg lär öka!

Under de senaste tre månaderna har tre olika, helt oberoende, internationella tidningar skrivit om Göteborg. Gemensamt för tidningarna är att de alla har hyllat Göteborg på ett eller annat sätt. Vouge, The Guardian och The Telegraph har alla lyft fram charmen med Göteborg, samt stadens restaurangliv, cafékultur och närheten till en otrolig vacker skärdgård. Dessutom beskrivs Göteborg som en viktig musikstad med fler välkända musikexporter. Läs mer om vad de internationalla magasinen skriver om Göteborg i senaste blogginlägget på Verksamhetslokaler.se.Att ta en fika är en typisk svensk företeelse. Att översätta ordet "fika" till engelska eller vilket annat språk som helst är alltid en utmaning. Att översätta det till "grab a coffee" är inte 100% korrekt. Dock verkar de internationella journalisterna har förstått innebörden av begreppet då flera av dem hyllar den svenska fikakulturen. Exempel på caféen som rekommenderas är da Matteo, Kafe Magasinet och Juiceverket. Många menar på att den internationella uppmärksamheten kommer att bidra till mer turism och i sin tur hjälpa Göteborg att växa. Hitta en ledig lokal i Göteborg och häng med på Göteborgs utvecklingsresa.  


Andra delar av Göteborg som hyllas av internationella skribenter är Göteborgs musikexport och stadens närhet till skärgården. Musikgeniet José Gonzalez får ofta finfina recensioner från kritiker. Dessutom arrrangeras musikfestivalen Way Out West årligen som under åren haft flera internationella storartister så som Prince, Kanye West och Robyn. Detta i kombination av stadens alla hippa vintage vinylshoppar göra Göteborg till en musikstad.

Göteborg ligger på västkusten, och vatten är ett givet inslag i många Göteborgares liv. Det är möjligt att åka till Saltholmen på endast 30 minuter med spårvagnen från centrala Göteborg. Från Saltholmen är det möjligt att åka vidare ut i skärgården, eller bara stanna och ta det av alla klippor.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar