tirsdag den 9. maj 2017

Toppnoteringar för hyresnivåer på lokaler i Stockholm

På en allt mer kapitalstark fastighetsmarknad hårdnar konkurrensen om de bästa investeringarna och priserna trissas upp. Som tydligast är det i storstadsregionerna där t.ex. hyresnivåerna för lokaler i Stockholm nu noteras på nivåer som är långt över vad vi upplevt tidigare. Det ökade intresset för fastighetsmarknaden kommer dock inte enbart med höjda hyresnivåer och en hårdnande konkurrens - det medbringar också satsningar och en stark framtidstro, vilket vi ser i alla de byggnationer som möter oss i landets stadsregioner. Dock innebär de nya hyresnivåerna att det som lokalsökande kan vara en extra god idé att vara ute i god tid vid jakten på lokaler i Stockholm - och du kan därför redan nu starta jakten på din nästa lokal genom att spana in det samlade utbudet av lokaler i Stockholm på Verksamhetslokaler.se här.

Vad är det rimligt att förvänta sig när man kollar efter loakler i Stockholm? I det senaste blogginlägget på Verksamhetslokaler.se går man även in lite mer specifikt på vad de olika hyresnivåerna för lokaler i Stockholm ligger på och vad det kan vara ett tecken och indikation på. Vidare spekulerar man i om de låga räntorna för värdepapper/värdehandlingar samt för stående kapital på banken är något som uppmuntrar till aktivare investeringar - och då i form av fastighetsmarknaden.

Den urbanisering som ofta beskriver flyttmönstret i vårt avlånga land blir också extra tydlig när man på många håll i landet talar om "den psykologiska gränsen" på 2000 kronor per kvadratmeter för t.ex. kontorslokaler - medans det i de mest centrala delarna av Stockholm oftast är så höga hyresnivåer som upp emot 4500-5400 kronor per kvadratmeter.
Kommer vindarna att vända om räntan gör det - eller kan andra faktorer hålla tillbaka fastighetsmarknaden i framtiden? Den som lever får se, som en vis man en gång uttryckte sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar