tirsdag den 18. juli 2017

Förverkliga dina drömmar! Tips till dig som letar restaurang till salu i Göteborg

Göteborg har gjort sig ett namn på restaurangkartan och förknippas ofta med framförallt delikatesser från havet. Det har såklart fått fler att drömma och att ta tag i såväl gamla som nyfödda drömmar om att starta en egen krog. Verksamhetslokaler.se har därför i sitt senaste blogginlägg skrivit ner en del tips till den som letar efter en restaurang till salu i Göteborg. Bland tipsen, som vi även kommer gå in närmare på längre ner i denna text, nämns bland annat vikten av att välja inriktning för sin restaurang innan man sätter igång med jakten på en restaurang till salu i Göteborg. När det väl är dags att börja leta efter den perfekta lokalen så har du en översikt över alla lediga restauranger i Göteborg här.

Vad det gäller just inriktning på restaurangverksamhet är det som sagt viktigt att ha en tydlig idé - gärna redan innan du börjar leta efter en restaurang till salu i Göteborg. Vill du till exempel starta en krog som är den perfekta starten på kvällen och som attraherar en yngre publik, då är Avenyn helt rätt ställe. För den som söker något annat kanske en lokal nere vid hamnen kan vara lösningen.Stegen efter att du hittat en restaurang till salu i Göteborg

När du väl valt inriktning och hittat en passande lokal är du en bra bit på vägen att nå drömmen om en egen restaurang. Här väntar dock en del utmaningar och mycket administrativt arbete på vägen. I korta drag ser processen ut enligt följande:
  1. Bestäm om du själv har tiden och kunskapen att driva uppstartsprocessens administrativa utmaningar, eller om du vill ta hjälp av en konsult. De hjälper då med pappersarbetet och brukar gå att få tag på för en rimlig ersättning.
  2. Kontakta relevanta myndigheter. Vilka tillstånd behöver du, och hur söker du dom?
  3. Kontakta skatteverket för att få grönt ljus för verksamheten och den ekonomiska skötseln.
  4. Kontakta brandskyddsmyndigheten för säkerställandet att lokalen uppfyller de krav som föreligger.
Med ovanstående steg avklarade är det bara att skölja grönsakerna och starta serveringen. Lycka till!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar