tirsdag den 25. juli 2017

Det byggs fler fastigheter till salu i Malmö - en stad som växer

Malmö växer så det knakar på alla olika plan och nivåer. Allt sedan Öresundsbron stod färdig har staden växt fram till Skånes naturliga hjärta och puls och står idag stadigt som regionens ekonomiska motor och huvudstad. Den ekonomiska tillväxten innebär att det både byggs - och efterfrågas - fler fastigheter till salu i Malmö. Exempelvis kan man se en tydlig ökning i antal beviljade bygglov, som första halvåret i 2017 uppgick till hela 3000. Ser man istället på 2016 beviljades totalt 4000 bygglov - sett till hela året. Det innebär att det under de närmsta åren kommer stå en hel del nya fastigheter till salu i Malmö, vilket lägger grunden för ytterligare tillväxt. Såväl ekonomiskt som befolkningsmässigt. Önskar du bli en del av näringslivet i Malmö kan det därför vara rätt period att satsa nu - klicka här om du vill se alla lediga fastigheter till salu i Malmö just nu. 

En bild föreställandes Hyllie i Malmö
Vidare pekar Verksamhetslokaler.se på en del av faktorerna bakom den positiva tillväxten i sitt senaste blogginlägg. Här finns det en rad olika faktorer och parametrar bakomliggandes Malmös utveckling de senaste åren. Det kan dock konstateras att Öresundsbron har hjälpt väldigt mycket och varit en starkt bidragande orsak till hur Öresundsregionen har blivit en ekonomisk stark region som dessutom är väldigt populär att bo i. Både Malmö och Köpenhamn är med på Europas tio-i-topp lista över städer i Europa med mest belåten befolkning. Köpenhamn hamnar på en imponerande andraplats medans Malmö, som bästa svenska stad landar på en sjundeplats. En tydlig indikation på att folk är mer än tillfreds i Öresundsregionen.

Sådana positiva bemärkelser är sedan med och främjar ytterligare tillväxt. Faktum är att Malmö har blivit en så pass populär stad att det faktiskt är den snabbaste växande staden i Sverige just nu. Här ökar befolkningen snabbare än i både Stockholm och Göteborg. Med det i åtanke är det inte så svårt att föreställa sig varför Malmö det senaste decenniet har utvecklats till ekonomiskt centrum och regional huvudstad för södra Sverige.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar