tirsdag den 27. juni 2017

Inred din kontorslokal i Stockholm - så här skapar du trivsel!

I takt med att Stockholm växer till såväl yta som befolkning så flyttar även fler kontor till huvudstaden. I tider av högkonjuktur innebär det med andra ord att fler företag konkurrerar om arbetsmarknades talanger. En faktor som får allt större vikt då vi spenderar många timmar på jobbet är trivsel på arbetsplatsen. Utöver de självklara faktorerna som vikten av ett bra läge för en kontorslokal i Stockholm - som gärna ska ligga centralt, nära till kommunikationer och/eller vid populära grönområden - har Verksamhetslokaler.se i sitt senaste blogginlägg tagit upp några aspekter som kan öka trivseln på just din arbetsplats. Letar du efter en kontorslokal i Stockholm med ett bättre läge så finner du alla lediga lokaler i Stockholm här.

Inredning och detaljer
Färgerna i en kontorslokal är viktigare än vad vi tror. Speciellt eftersom vi under stora delar av året både kommer och går från arbetsplatsen när det är kallt och mörkt ute. Tänk därför på att, så gott det går, ha rikligt med ljusinläpp och mycket behagliga färger på kontoret. Det kan dels vara på väggarna, men även möbler och andra inredningsdetaljer kan vara med och sprida färg på arbetsplatsen. Något som även brukar vara väldigt uppskattat är att inreda rikligt med växter. Sammanfattningsvis ser många medarbetare gärna ett kontor som är ljust, fräscht och energifullt.
Ergonomi - viktigare än någonsin
I takt med att fler arbetsuppgifter digitaliseras medför det också ett större fokus på arbete vid datorn. Se därför till att investera i höj- och sänkbara bord, rejäla bildskärmar och kanske till och med ett viloutrymme för avlastning. Man minskar då risken för utslitna och trötta medarbetar och kan därmed i större utsträckning undgå sjukskrivningar samt bidra till en bättre hälsa och stämning på arbetsplatsen.
Stick ut genom det lilla extra
Uppmuntra till sammarbeten och personligt engagemang. En av de allra viktigaste faktorerna för trivsel på arbetsplatsen är en social atmosfär där medarbetare har roligt uppmuntras att vara delaktiga i hela arbetsprocessen. Det kan därför vara en god idé att investera i t.ex. ett pingisbord eller en riktigt god kaffemaskin. Kom ihåg - är medarbetaren glad är oftast chefen glad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar