torsdag den 10. august 2017

Fler butikslokaler i Göteborg skapar jobb

Allt fler internationella kedjor och märken har de senaste åren riktat blickarna mot Sveriges näst största stad, Göteborg. Det har givit ringa på vattnet och varit en motor i ett redan växande näringsliv. Med ännu fler butikslokaler i Göteborg som hyrs av välkända märken och kedjor, desto större blir intresset. Det blir som en positiv spiral som man nu önskar att bevara. En av många orsaker till varför intresset från etablerade varumärken är större och att efterfrågan på butikslokaler i Göteborg har ökat är att allt fler konsumenter drar sig till de stora designer-märkena. Från att tidigare riktat sig mest till segmentet med höginkomsttagare har det nu blivit en öppen marknad där alla suktar efter produkter från de stora designer-märkena. Ett bredare utbud från dessa märken och kedjor gör det möjligt att komma över produkter till billigare pris än tidigare, vilket gjort det till ett mer allmänt intresse.

Drömmer du också om att starta upp din butik i Göteborg? Eller kanske expandera och öppna upp fler butiker? Då kan kan du snabbt och enkelt få en överblick över alla just nu lediga lokaler i Göteborg på denna sida. Vill du läsa på lite mer först om näringslivet i Göteborg och hur framtidsprognoserna ser ut, har Verksamhetslokaler.se gjort en mindre analys över hur det ser ut för det blomstrande Göteborg. Det blogginlägget kan du läsa här.

Bara under 2015 ökade antalet jobb inom detaljhandeln i Göteborg med 1000 nya tjänster. Det är en fantastisk utveckling och helt enkelt resultatet av fler butikslokaler i Göteborg. För att fortsätta i samma spår och bevara (till och med öka ytterligare) denna utveckling har staden tagit fram en strategi. Den sträcker sig till och med år 2035 och omfattar en djupare analys av bland annat befolkningstillväxt och vart det finns så kallade luckor i dagens stadsplanering som kan optimeras bättre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar