tirsdag den 22. august 2017

Nya möjligheter för dig som söker lokal i Umeå!


Runt om i landet söker sig befolkningen från glesbygden in mot storstäderna. Framför allt är det Stockholm, Göteborg och Malmö som växer, men de är långt ifrån ensamma att via upp detta mönster. I Umeå var befolkningstillväxten förra året större än den har varit sedan mitten på 1990-talet. Stadens tillväxt har även fått hjulen att snurra inom näringslivet. Kommunen har nu beslutat om ett nytt jättebygge vid Östra station som ger sig som söker en lokal i Umeå nya spännande möjligheter. Näringslivs- och planeringsutskottet har godkänt Peab och Hemsö Fastighets förslag om en jättelik byggnad på 16 500 kvadratmeter med tillhörande grönområden och en idrottshall. Själva byggnaden kommer bestå av flertalet butiker, affärer, kontor, gym och ett parkeringshus. Det nya projektet kommer upprättas vid gång- och cykelbron Svingen, från vilken man ska kunna gå och cykla direkt in i byggnaden. Sök direkt efter en lediga lokal i Umeå här.  


En av de huvudsakliga anledningarna till att Umeå blivit Norrlands största tätort är upprättandet av stadens respekterade universitet. Umeå universitet har idag drygt 30 000 helårsstudenter och stadens befolkning har fördubblats sedan dess invigning 1965. Då medelåldern inte är mer än 38 år i Umeå har staden kommit att förknippas med en beständig cirkulation av människor kring alla restauranger, kaféer och butiker. Den enorma satsningen vid Östra station beräknas kosta strax under 500 miljoner, men förväntas bli en succé på grund av sitt strategiska läge med gångavstånd till såväl goda kommunikation som till universitetet och sjukhuset. Området kring Östra station kommer bli allt mer eftertraktat vid upprättningen av den nya byggnaden. Söker du lokal i Umeå bör du noggrant undersöka hur de olika områdena skiljer sig från varandra:

Centrala stan: Centrala stan är den mest tätbefolkade stadsdelen. Här återfinnes i huvudsak butikslokaler och kontorsbyggnader.

 Tunnelbacken: Tunnelbacken ligger precis i närheten av Umeå universitet och stadens sjukhus och har idag ett stort antal affärer och restauranger. Området ligger också tätt på det den planerade byggnaden vid Östra station.

Carlshem: I närområdet till denna stadsdel ligger shoppingcentret Strömpilen med stans största matbutik, klädesbutiker, apotek och systembolag. Här finns även flera förskolor, daghem och kommunens främsta grundskola.

När du fått en klar bild över de olika områdena kan du påbörja ditt sökande och finna en lokal i Umeå som passar just dig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar